Мерки на претпазливост при употреба на метални кружни сечила за пила

Добредојдовте во Hangzhou Xinsheng Precision Machinery Co., Ltd. Ние сме професионален производител на алатки за сечење на сечилото за пила.

Ќе наидете на различни проблеми кога користите сечила за пила.Следно, ќе споделам со вас неколку точки на кои треба да се обрне внимание при користење на метални сечила за кружни пили.Се надевам дека ќе ви донесе помош.

Кога работите, сечилото на пилата треба да се фиксира, позиционирањето на профилот е во согласност со насоката на ножот, за да се избегне ненормално сечење.Не нанесувајте страничен притисок или сечење со кривина, а ножот треба да биде мазен за да се избегне ударот на сечилото што го контактира работното парче, што може да предизвика оштетување на сечилото на пилата или на работното парче;или сечилото на пилата излета, се случи несреќа.

За време на работата, ако се открие ненормален звук и вибрации, груба површина за сечење или необичен мирис, операцијата мора веднаш да се прекине, навремена проверка и отстранување на проблеми за да се избегнат несреќи.

Кога започнувате со сечење, не го хранете листот на пилата премногу брзо за да избегнете скршени заби или оштетување. Кога го прекинувате сечењето, не повлекувајте го листот на пилата премногу брзо за да избегнете скршени заби или оштетување.

Ако се сече алуминиумска легура или други метали, треба да се користат специјални лубриканти за ладење за да се спречи прегревање на сечилото на пилата, што резултира со паста за заби и други оштетувања, кои влијаат на квалитетот на сечењето.

Ве молиме проверете дали коритото на опремата и уредот за вшмукување згура се деблокирани за да се спречи акумулација на згура и блок, што влијае на производството и безбедноста.

При суво сечење, ве молиме не сечете непрекинато долго време, за да не влијаете на работниот век и ефектот на сечење на сечилото на пилата.Спречете истекување на вода при влажно сечење за да избегнете несреќи.


Време на објавување: 24-11-2021 година